Postup přípravy receptu Špízy z krkovičky, klobásy, žampiónů a zeleniny :
Krkovici a zeleninu očistíme a osušíme. Maso a špek nakrájíme na kostky, klobásku na kolečka, malé cibulky nakrájíme na šestiny a papriky na čtverečky. Švestky spaříme, osušíme a každou zabalíme do plátku slaniny. Malé žampiony oloupeme a jen rozpůlíme nebo necháme celé, nožky odstraníme. Maso lehce okořeníme vegetou.
Na špejle napichujeme suroviny v libovolném pořadí. Připravené špízy okořeníme mletým pepřem, vegetou, grilovacím kořením a můžeme přidat i provensálské koření.
Troubu rozehřejeme na 170 °C. V pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje a špízy zprudka orestujeme ze všech stran. Pak špízy rozložíme na plech nebo pekáč, přelijeme vypečeným olejem a přelijeme sójovou omáčkou. Plech se špízy vložíme do trouby a pečeme dozlatova.