Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 24.11. 2024
Dnes má svátek Emílie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Štercle

fotka Štercle
Vložil:
Porcí:2
Doba přípravy: 35 min
Hodnocení:  +++++-____
Počet hodnocení: 42

Použité suroviny receptu Štercle:

8 středně velkých bramborů  |  12-20 dkg sádla  | lžička soli  |  3 hrstě hrubé mouky

Postup přípravy receptu Štercle:

Brambory uvaříme ve slupce, necháme do druhého dne vychladnout(mohou to být i zbylé brambory od druhého dne)
Druhý den nastrouháme na hrubém struhadle, zasypeme solí a hrubou moukou. Brambotry musí být moukou obalené a musí se od sebe dělit. Dáme na pekáček vymazaný silně sádlem a dáme zapéci. Během, pečení promícháváme na pekáči a mastíme. Jídlo je hotové, když všechny vločky brambor jsou chřupavé. Podává se k nim mléko nebo kefír.
Dobrou chuť.

Toto jídlo dělali chudí lidé na Šumavě v minulém století. Ale chutná i dnes.


Fotky receptu Štercle:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Štercle
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !