Postup přípravy receptu Sváteční tiramisu:
Silnou instantní kávu s rumem a skořicí po zalití necháme vychladnout. Vyšleháme do husta šlehačku. Můžeme ji ušlehat na dvakrát.
Připravíme si krém. Lučinu, moučkový cukr a vaječný likér ručně rozmícháme v misce do jemného krému, přidáme do husta vyšlehanou šlehačku. Spolu šleháme do dokonalého spojení všech ingrediencí.
Dětské piškoty jednotlivě smáčíme v připravené kávě a klademe na dno suché kazety, např. od zmrzliny. Po pokrytí dna vrstvou máčených piškotů lžící navršíme vrstvu náplně. Lehce vyrovnáme povrch, vyplníme rohy, je-li miska hranatá.
Další vrstva je jednotlivě máčených piškotů a opět další vrstva náplně. Poslední vrstvou je náplň. Uhladíme povrch, vyplníme rohy, ozdobně posypeme kakaem a dáme do lednice zatuhnout.
Tiramisu podáváme jako řezy.