Postup přípravy receptu Švestkové knedlíky z bramborového těsta:
Brambory ve slupce uvaříme, scedíme je, oloupeme a necháme trochu vychladnout. Ještě teplé je nastrouháme na jemné nudličky na pomoučený vál. Osolíme, posypeme moukou, přidáme změklé máslo, vejce a vypracujeme hladké těsto. Podle potřeby rozředíme trochou mléka, nebo bílým jogurtem. Těsto si rozdělíme asi na 3 díly. Jednotlivé díly na pomoučeném vále rozválíme na plát silný asi 0,3 - 0,5 cm. Rozkrájíme na čtverce 7 x 7 cm /podle velikosti švestek/, poklademe švestky a zabalíme pomoučenýma rukama. Takto zpracujeme celé těsto. Knedlíky pak vaříme v mírně osolené vodě, dokud nevyplavou na hladinu a pak ještě asi 3 minuty. Pro jistotu si jeden knedlík rozkrojíme a zjistíme, zda je těsto uvařené a nelepí.
Uvařené švestkové knedlíky rozdělíme na talíře a posypeme strouhankou opraženou na másle, pocukrujeme a přelijeme rozehřátým máslem. Kdo chce, může si knedlíky místo strouhanky přelít bílým jogurtem, případně posypat skořicovým cukrem.
Fotky receptu Švestkové knedlíky z bramborového těsta:
Fotky vložil: Natural,smudlinek,jirajanka,uschi3,hlouskova