Vložil: | saskijka |
Porcí: | 8 |
Doba přípravy: | 80 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Syllabub:
1,5 dl sherry
| 6 dl smetany husté
| 5 lžic cukru
| 1/2 lžičky muškátový oříšek
| 3 citrony /šťáva/
| citr. kůra ze 3 citr.
| hoblinky z čerstvé citr. kůry
Postup přípravy receptu Syllabub:
V keramické misce (ne kovové!) smícháme citrónovou šťávu, nastrouhanou kůru, sherry a cukr.
Přikryjeme čistou utěrkou a přibližně 1 hodinu necháme stát na chladném místě.
Pak přecedíme nápoj do jiné misky a přidáme smetanu, šleháme kovovou metličkou tak dlouho, dokud smetana nezačne houstnout a tvořit cestičky.
Syllabub nalijeme do dezertních skleniček a nejméně na dvě hodiny dáme do ledničky.
Před podáváním posypeme každou porci špetkou muškátového oříšku a ozdobíme hoblinkou z citrónové kůry.
Fotky receptu Syllabub:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!