Použité suroviny receptu Sýrová roláda se zeleninou:
300 g eidamu v celku
| Náplň: 250 g másla
| 1 vejce natvrdo
| 2 steriované kapie
| 1-2 stroužky česneku
| petrželka, pažitka nebo hrášek
| 3 tavené sýry
| 100 g šunky
Postup přípravy receptu Sýrová roláda se zeleninou:
Do hrnce dáme vařit vodu a do ní vložíme v sáčku sýr. Asi 20 minut ho necháme roztéct. Zatím si připravíme náplň. Změklé máslo smícháme mimo šunky se všemi surovinami, které jsme předtím nakrájeli. Dle chuti můžeme dosolit a opepřit. Poté vyjmeme rozehřátý sýr a rychle ho na vále rorválíme na placku. Tu potřeme polovinou náplně a poklademe šunkou, natřeme zbylou náplň a rychle stočíme do rolády. Dáme do alobalu a necháme v lednici vychladit. Krájíme napříč a podáváme buď samotné nebo na plátcích celozrnné bagety.