Postup přípravy receptu Tatranský grenadýrmarš:
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky, mírně osolíme, dáme vařit do většího množství vody /budeme v něm dále vařit i noky/, necháme skoro uvařit, mezitím si oloupeme si 2 cibule střední velikosti, do kastrolku, kam potom scedíme brambory a noky, necháme cibulku zrůžovět a přidáme papriku, sundáme z vařiče a připravíme si těsto na noky, vezmeme misku hlubší, do ní dáme hrneček hrubé mouky, špetku soli a asi půl hrnečku vody, kdo chce může dát mléko, uděláme těsto, hustší než na halušky. Vezmeme čajovou lžičku a postupně vykrajujeme nočky a přidáváme do vody k ke skoro uvařeným bramborům. Necháme asi 5min. vařit /nočky musí vyplavat navrch/. Scedíme do kastrolku s cibulkou a všechno zamícháme dohromady. K hotovému na talíř přidáme kyselou okurku anebo zeleninový salát, skvělé, levné a chutné bezmasé jídlo.