250 g hladké mouky
| sklenička vlažné vody
| 15 g droždí
| malá špetka cukru
| větší špetka soli
Postup přípravy receptu Těsto na italskou pizzu:
Ve vlažné vodě rozdrolíme droždí a přidáme špetku cukru. Necháme chvilku pracovat. V misce rozmícháme mouku se solí, přidáme droždí a dobrých deset minut zpracováváme (na začátku je lepší použít vidličku a až potom ruce). Pozor, nepřidávejte při zpracovávání často populární olej, těsto hůře kyne a není tak chutné. Po zpracování misku přikryjeme a necháme v teplém místě aspoň půl hodiny stát (dokud nezdvojnásobí svůj objem). Po nakynutí těsto vytáhneme a vyválíme nebo roztáhneme na plech (pomazaný olejem a mírně posypaný moukou). Doplňky přidáváme podle receptu nebo podle chuti (po rozložení na plech již můžeme těsto natřít například olivovým olejem).
Fotky receptu Těsto na italskou pizzu:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!