Použité suroviny receptu Vaječný koňak po americku :
250 ml mléka
| 250 ml smetany s 12 % tuku
| 2 ks muškátové oříšky, rozčtvrcené + špetku tohoto koření nastrouhaného na ozdobu
| 4 ks žloutky
| 6 lžic moučkového cukru
Postup přípravy receptu Vaječný koňak po americku :
1. UVAŘTE KRÉM
Mléko, smetanu a čtvrtky muškátového oříšku přiveďte k varu.
V rendlíku ušlehejte žloutky s cukrem, přilijte horké mléko a za stálého míchání zahřívejte do zhoustnutí. Pozor - směs se nesmí vařit!
(Elegantním řešením je vodní lázeň: postavte rendlík do kastrolu s vodou.)
2. NECHTE VYCHLADIT
Vyjměte čtvrtky muškátového oříšku. Vaječný koňak buď přelijte do lahve a dejte vychladit, nebo ho podávejte horký..
3. OZDOBTE OŘÍŠKEM
Egg nog nalévejte do nižších širokých sklenic a zdobte strouhaným muškátovým oříškem Hostům nabídněte štamprli alkoholu (whisky, rum, koňak...), aby si každý mohl pití vylepšit podle vlastní chuti.
Fotky receptu Vaječný koňak po americku :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!