4 větší nakyslá jablka
| dle chuti: cukr se skořicí
| dle chuti: meruňkový džem
| dle potřeby: trochu šlehačky ke zdobení
| 4 půlky ořechových jader
Postup přípravy receptu Vánoční jablka:
Jablka omyjeme, zbavíme jádřinců a slupku kolem dokola nařízneme. Do otvoru nasypeme trochu cukru se skořicí, přidáme malý kousek másla a doplníme džemem. Srovnáme na zapékací misku, nepatrně podlijeme a dáme do mírně vyhřáté trouby péci. Během pečení přeléváme vypečenou šťávou. Upečená jablka necháme maličko prochladnout a potom je podáváme přelitá vypečeným sirupem, ozdobená šlehačkou a ořechovým jádrem.
Fotky receptu Vánoční jablka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!