Šalvěj opereme a lístečky pokrájíme najemno. Rozinky spaříme a potom namočíme asi na hodinu do bílého vína. Kapra opatrně vykostíme a maso nakrájíme na kousky. Pokapeme je citrónovou šťávou, osolíme a hustě posypeme bylinkami. V chladničce ponecháme asi 30 minut odležet. Mezitím připravíme rýži - důkladne ji propláchneme a scedíme. Poté ji krátce orestujeme na másle, osolíme, okořeníme kari kořením a zalijeme vodou. Na mírnějším plameni nebo v troubě dusíme asi 20 minut. Rybí filety zvolna opečeme na obou stranách na polovině másla. Když jsou hotové, přidáme do vypečené šťávy mandle a rozinky. Prohřejeme a kapra na šalvěji podáváme s kari rýží.
Fotky receptu Vánoční kapr na šalvěji:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!