Postup přípravy receptu Výborná domácí vánočka:
Nejprve si připravíme kvásek, do vlažného mléka, kde jsme dali trochu cukru, přidáme kvasnice a necháme vzejít. Mezitím si nachystáme mouku, do ní cukr, sůl, trochu nastrouhané citr. kůry, hrozinky (které jsme na chvíli namočili do rumu), žloutky, rozpuštěné máslo. Do toho přidáme kvásek a prohněteme, můžeme i v ruce, protože se nelepí a necháme kynout. Po vykynutí, rozdělíme na dvě poloviny (z této dávky dělám 2 vánočky) a z každé poloviny uděláme 9 stejných dílů, ze kterých upleteme vánočku. Z vrchu propíchneme špejlí a potřeme rozšlehaným vejcem a znovu necháme kynout. Troubu předehřejeme na 180°C a z kraje pečeme asi 10 min. odkryté a poté přikryjeme alobalem, aby se nepřipálila, ke konci pečení můžeme ještě odkrýt, aby měla vánočka zlatou barvu.
Fotky receptu Výborná domácí vánočka:
Fotky vložil: radulenka,ronecek,Natural,hlouskova,beruschka6,meluzína