Použité suroviny receptu Vánoční vanilkové kostky:
Na těsto:
| 4 žloutky
| 60 g moučkového cukru
| 1 vanilínový cukr
| 4 bílky
| 60 g moučkového cukru
| 1 puding s vanilkovou příchutí
| 80 g hladké mouky
| Na náplň:
| 250 ml mléka
| 1 puding s vanilkovou příchutí
| 100 g moučkového cukru
| 4 plátky želatiny v plátcích
| 3 polévkové lžíce rumu
| 250 ml smetany ke šlehání
| Na ozdobu: Poleva tmavá Dr.Oetker
| 1
Postup přípravy receptu Vánoční vanilkové kostky:
Žloutky, cukr (60g) a vanilínový cukr ušlehejte šlehačem do pěny. Z bílků a cukru (60g) ušlehejte pevný sníh a krátce zapracujte do pěny. Pudingový prášek a mouku prosejte krátce zapracujte. Hladké těsto stejnoměrně rozšlehejte na plech 30x40 cm (dno vyložte pečícím papírem). Pečte v předehřáté troubě. Plát ihned po upečení vyklopte na pečící papír posypaný moučkovým cukrem. Připečený papír opatrně stáhněte a plát rozřízněte na tři menší obdélníky. Na přípravu náplně uvařte z mléka, pudingového prášku a cukru kaši, kterou za častého promíchání nechejte vychladnout. Želatinu namočte podle návodu, mírně vymačkejte, přilijte rum a při mírné teplotě nechejte rozpustit. Šlehačem ušlehejte smetanu a po částech zašlehejte do náplně. 2-3 polévkové lžíce náplně vmíchejte do rozpuštěné želatiny a vmíchejte zpět k pudingu. Odložte do lednice a občas promíchejte. Jakmile začne náplň tuhnout, střídavě pláty natřete - potřete i boky a horní stranu. Pomocí vidličky nebo cukrářské stěrky vytvořte ozdobu a odložte asi na 4-5 hodin do chladu. Na přípravu hvězdiček připravte polevu podle návodu na obalu a ve slabé vrstvě rozetřete na pečící papír. Po ztuhnutí vypichujte z polevy hvězdičky. Moučník nakrájejte na kostičky a ozdobte. Uchovávejte v chladu.
Fotky receptu Vánoční vanilkové kostky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!