5 žloutků
| 100 g moučkového cukru
| 1,5 dl marsaly nebo sladkého sherry
| sušenky amaretti při podávání ( nemusí být)
Postup přípravy receptu Zabaglione:
1) Do mísy dejte vaječné žloutky.
2) Přidejte moučkový cukr vyšlehejte do světlé a husté pěny.
3) Dejte mísu se žloutkovou pěnou na hrnec, ve kterém se pomalu vaří voda.
4) Přidejte do žloutkové pěny marsalu nebo sherry a šlehejte, dokud se pěna neohřeje. Bude to trvat asi 10 minut.
5) Bílou a napěněnou směs nalijte do 4 vinných sklenek.
6)Zabaglione podávejte teplé, dle chuti s čerstvými ovocnými nebo mandlovými sušenkami amaretti.
Fotky receptu Zabaglione:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!