Použité suroviny receptu Zapékané brambory s bešamelem a sýrem:
5 str. česneku
| 2 kg brambor
| oregano
| 3 cibule
| oliv. olej
| 200 g eidamu
| 1 l bešamelu
| sůl
Postup přípravy receptu Zapékané brambory s bešamelem a sýrem:
Brambory oloupejte a uvařte ve slané vodě. Nakrájejte na plátky (o síle asi 3 - 5 mm). Cibuli nakrájejte nahrubo a zesklovaťte na olivovém oleji, ke konci krátce orestujte na plátky nakrájený česnek. Cibuli, česnek a brambory spolu promíchejte na pečícím plechu s vyšším okrajem. Dochuťte oreganem, bazalkou a solí. Vše by mělo být lesklé od oleje, ale nesmí to v něm plavat! Připravenou směs dejte do trouby (na 250 stupňů) a během pečení si připravte bešamel. Hotový bešamel nalijte na směs a dále pečte v troubě. Jakmile začne na povrchu bešamel zlátnout přisypejte nastrouhaný eidam a dopečte.
Fotky receptu Zapékané brambory s bešamelem a sýrem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!