Postup přípravy receptu Zapékané zelené fazolky:
Ve slupce uvaříme brambory, pak je oloumeme, nakrájíme na kolečka. Zelené fazolky očistíme, odkrojíme konce a podle potřeby překrojíme na polovinu. Spaříme je ve vroucí vodě, scedíme a necháme okapat.
3 vejce uvaříme na tvrdo, oloupeme, nakrájíme na kolečka spolu s omytými rajčaty. Cibule oloupeme, nakrájíme na tenká kolečka a krátce zpěníme na oleji.
Na dno zapékací misky položíme orestovanou cibuli a na ni vrstvu nakrájených brambor. Osolíme, dáme polovinu rajčat a vajec a zakapeme kečupem. Rozložíme vrstvu fazolek, zbylá nakrájená vejce a rajčata. Osolíme, opepříme a zalijeme smetanou, ve které rozmícháme zbylé vejce. Povrch posypeme na drobno nakrájeným tvrdým sýrem. V rozehřáté troubě pečeme asi 25 min.