Vložil: | Michalca |
Porcí: | 5 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Zapékané zelí:
1/2 kg kysaného zelí
| 3/4 kg brambor
| 1/2 kg slaniny nakrájené na kostičky
| 4 vejce
| strouhaný sýr podle chuti
| tuk na vymazání formy
Postup přípravy receptu Zapékané zelí:
1. Očistíme a oloupeme brambory a uvaříme v osolené vodě. Necháme vychladnout a nakrájíme na plátky.
2. Zapékací misku nebo pekáč vymažeme tukem, poklademe plátky brambor a na ně navrstvíme polovinu množství kysaného zelí. Posypeme na kostičky nakrájenou slaninou a opět poklademe plátky brambor a zelím.
3. Zalijeme rozšlehanými vejci a podle chuti posypeme strouhaným sýrem. Dáme zapéct do předem vyhřáté trouby. Jakmile je povrch zlatohnědý, můžeme servírovat.
Fotky receptu Zapékané zelí:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!