Postup přípravy receptu Želva dort:
Příprava těsta : Žloutky utřeme s cukrem, solí a citronovou kůrou na krém. Musí zesvětlet a přibýt na objemu. Mouku a škrob prosijeme na pergamenový papír. Asi polovinu opatrně vmícháme do krému. Bílky dáme do mísy a šleháme, až zbělají. Pak opatrně přisypáváme cukr a ušleháme na tuhý sníh. Třetinu sněhu vmícháme do hmoty. Pak přidáme zbylou mouku se škrobem a sníh. Oválný pekáč si vymažeme a vysypeme moukou a nalijeme do ní těsto. Dáme do předehřáté trouby na 180°C asi na 1/2 hodiny.
Příprava krému : Asi 40 g cukru dáme do mísy s jahodovým práškem. Přidáme žloutky a asi 1/5 mléka a vše dobře promícháme. Zbylý cukr dáme do hrnce s mlékem a solí. Přidáme rozmixované jahody. Mléko přivedeme k varu. Žloutkovou hmotu ještě jednou promícháme. Pak metlou vmícháme do vařícího mléka a za stálého míchání necháme 3x přejít varem. Jahodový krém necháme vychladnout v míse. Lehce promícháme, aby se nevytvořil škraloup. Poté propasírujeme přes síto, aby byl hladký. Upečený korpus podélně rozkrojíme v polovině a spodní část lehce vydlabeme. Naplníme krémem a přiklopíme vrchní částí korpusu. Banány polijeme čokoládou a necháme v chladu. Kiwi nakrájíme na stejná kolečka. Pak naneseme čokoládu po celém korpusu, necháme ztuhnout. Po stranách si vydlabeme dirky na packy želvičky a v přední části na hlavu. Banány překrojíme na půlky a vložíme do dírek. Na hlavičce ještě vykrojíme, abychom mohli do tlamičky vložit gumového medvídka. Pak na povrch pokládáme plátky kiwi, abychom vytvořili krunýř. Želvu dáme na chvilku odležet do chladu a poté podáváme.