![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
8. 01. 2008 Zmrzlina a poháry
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Jednoduchá kávová zmrzlina: Všechny suroviny smícháme a stále mícháme, dokud se káva nerozpustí. Poté dáme zamrazit.
... ... ... ... …více»
|
![]() |
7. 01. 2008 Zmrzlina a poháry
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zmrzlina semifredo: Nejprve si připravíme tzv. krokant.
Opražíme lískové oříšky. Do hrnce vložíme cukr krupice a vodu. Vytvoříme karamel. Občas zlehka promícháme. Opatrně přidáme oříšky, jednu minutu povaříme, promíchám ... …více»
|
![]() |
6. 01. 2008 Zmrzlina a poháry
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Rosol šmoula: Vše řádně promícháme a přidáme 5 plátků rozpuštěné želatiny. Plníme do formiček, ztuhlý rosol vyklopíme na mísu a zdobíme sněhem a jahodami. Podáváme s piškoty. ... ... …více»
|
![]() |
6. 01. 2008 Zmrzlina a poháry Žádné hodnocení
Příprava receptu Meruňkový rosol: 125 g meruněk necháme v 0,5 l vody přes noc. Druhý den meruňky s přidáním citr.šťávy uvaříme a prolisujeme. 6 plátků nabobtnalé želatiny rozpustíme v 0,5 l šťávy z meruněk, zamícháme a dáme ztuhnout. ... …více»
|
![]() |
6. 01. 2008 Zmrzlina a poháry
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Rosol Jalta: Vejce a cukr ušleháme ve vodní lázni do husta.Přidáme víno,rum,šťávu z pomerančů a rozpuštěnou želatinu.Vše se vymíchá do studena a pak promíchá s 0,25 l šlehané smetany.Plníme do vysokých pohárů a zd ... …více»
|
![]() |
5. 01. 2008 Zmrzlina a poháry
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Medová zmrzlina : Ušleháme z 1 bílku tuhý sníh. Potom ušleháme šlehačku a dáme do lednice. Utřeme žloutky s cukrem až se cukr rozpustí, přidáme med a zašleháme. Pak přidáme 1/2 šlehačky a zvolna promícháme, přidáme zby ... …více»
|
![]() |
3. 01. 2008 Zmrzlina a poháry
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Broskvová zmrzlina: Omyté a horkou vodou spařené broskve oloupeme, vypeckujeme a nakrájíme na malé kousky. Žloutky, moučkový cukr, vanilkový cukr smetanu a mléko šleháme v horké vodní lázni do zhoustnutí. Přecedíme přes ... …více»
|
![]() |
2. 01. 2008 Zmrzlina a poháry Žádné hodnocení
Příprava receptu Kávový pudinkovo-tvarohový dezert: Z půllitru mléka uvaříme vanilkový puding podle návodu na sáčku. Vylijeme jej po uvaření do jedné větší misky a pečlivě přikryjeme povrch potravinářskou smršťovací fólií, aby se nevytvořila krusta na ... …více»
|
![]() |
2. 01. 2008 Zmrzlina a poháry
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Pudigovo-tvarohový dezert s drcenými ořechy: Z půllitru mléka uvaříme vanilkový puding podle návodu na sáčku. Vylijeme jej po uvaření do jedné větší misky a pečlivě přikryjeme povrch potravinářskou smršťovací fólií, aby se nevytvořila krusta na ... …více»
|
![]() |
31. 12. 2007 Zmrzlina a poháry
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Dvoubarevný mls: V trošce mléka rozmícháme mouku a maizenu. Ostatní mléko s cukrem a vanilkovým luskem přivedeme k varu a zahustíme moukou s maizenou. Žloutky našleháme, nalejeme do povařeného krému a rychle už mimo o ... …více»
|