Použité suroviny receptu Jogurtová kopule s rybízem:
12 plátků žetatina
| 300 g červený rybíz
| 450 g bílý jogurt
| 140 ml rybízového nektaru
| 100 g cukr
| 400 ml smetana na šlehání
| 3 ks obdélníkové vafle
Postup přípravy receptu Jogurtová kopule s rybízem:
1. Želatinu dáme nabobtnat. Rybíz opláchneme a bobule otrháme. Jogurt rozmícháme s nektarem a cukrem. Želatinu vymačkáme, rozpustíme a zamícháme do Jogurtu. Vmícháme rybíz.
2. Formu (silikonová hluboká forma o objemu 2 l) vyložíme fólií a naplníme jogurtovým krémem. Povrch zakryjeme nakrájenými vaflemi. Chladíme 4 hodiny.
3. Jogurtovou kopuli s rybízem vyklopíme a fólii odstraníme. Případně ozdobíme šlehačkou, mandlemi a rybízem.
<br /><br />
4. TIP: Místo 140 ml rybízového nektaru použijeme 100 ml, přidáme však 40 ml černého rybízového likéru (cassis).
Fotky receptu Jogurtová kopule s rybízem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!