Postup přípravy receptu Bifteky s francouzským kořením:
Papriky omyjeme, rozčtvrtíme a očistíme. Cuketu očistíme, omyjeme a osušíme. Cibulku a česnek oloupeme. Vše nakrájíme na drobné kousky. Cibulku a česnek zpěníme na trošce rozpáleného oleje, přidáme provensálské koření a zeleninu. 10 minut opékáme. Osolíme a opepříme. Citrón omyjeme, ostrouháme kůru a vymačkáme šťávu. Olivy odpeckujeme a posekáme. Takto připravené olivy smícháme s kapary, citrónovou šťávou, citrónovou kůrou, solí, pepřem a olejem. Hovězí svíčkovou nakrájíme na silnější bifteky, mírně naklepeme a opékáme na oleji z každé strany 4 minuty. Osolíme a udržujeme na teplém místě. Ochucené olivy ohřejeme na vypečené šťávě po masu. Bifteky servírujeme přelité olivami, doplněné opečenou zeleninou a bramborami.