Bramboráky - nejoblíbenější receptyBramboráky - nejoblíbenější recepty Nakládané zelí - nejoblíbenější receptyNakládané zelí - nejoblíbenější recepty Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty Jak vyrobit budku z prkna?Jak vyrobit budku z prkna?
Chytrá žena na Facebooku
Výherní anketa
Recepty
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.10. 2018
Dnes má svátek Lukáš
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Bleskové jehněčí plátky s česnekem po provensálsku

fotka Bleskové jehněčí plátky s česnekem po provensálsku
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 30 min
Hodnocení:  +_________
Počet hodnocení: 4

Použité suroviny receptu Bleskové jehněčí plátky s česnekem po provensálsku:

4 asi 2 cm tlusté plátky z jehněčí kýty i s kostí, asi 300 g každý  |  červený vinný ocet  | 1 - 2 lžíce provensálského koření  | 1 1/2 lžíce olivového oleje  | 12 neoloupaných stroužků česneku  |  sůl, pepř  | 4 lžíce másla  | 100 ml červeného vína  |  na ozdobu rukula a na půlměsíčky nakrájený citron,

Postup přípravy receptu Bleskové jehněčí plátky s česnekem po provensálsku:

Den dopředu do plátků vetřít trochu octa, provensalské koření a 1 lžíci oleje. Na stranách je několikrát nakrojit, aby se na pánvi nekroutily. Uschovat je v uzavřené nádobě v chladničce.
Do malé misky vložit neoloupané stroužky česneku a zbytek oleje. Přidat trochu provensalského koření a upéct skoro do měkka (lze použít mikrovlnou troubu).
Velkou těžkou pánev rozehřát bez oleje, nebo vody. Jakmile je pánev opravdu horká, ihned narychlo po obou stranách osmažit plátky jehněčího. Osolit, popeřit je a přidat máslo. Odstavit je. Steaky obalit v másle a přidat upečený neoloupaný česnek. Těsně před podáváním vrátit pánev na oheň, několikrát je otočit v másle a přikápnout víno, aby se uvolnil přípek. Poskládat na nahřáté talíře, obložit rukulou, bramborami a citronem. Dobrou přílohou jsou počesnekované tousty z bagety.


Fotky receptu Bleskové jehněčí plátky s česnekem po provensálsku:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Bleskové jehněčí plátky s česnekem po
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Hromada zlaťáků