Postup přípravy receptu Brambory zapečené s rajčaty a mletým krůtím masem:
Na 50 g másla osmahneme jemně pokrájenou cibuli, přidáme mleté krůtí maso, osmahneme je a s troškou vody podusíme doměkka. Ochutíme Solčankou, vmícháme 3 rozšlehaná vejce a přidáme asi 2 lžíce strouhanky. Předem uvařené a oloupané brambory nakrájíme na malé kostičky. Zapékací misku vymastíme zbylým máslem, poklademe vrstvou brambor, na to dáme vrstvu okapaných rajčat a vrstvu opečeného mletého krůtího masa. Každou vrstvu posypeme lžící strouhanky a Solčankou. Poslední vrstvu budou tvořit brambory. Dáme péci do dobře vyhřáté trouby a asi po 15 minutách zalijeme smetanou, v níž jsme rozšlehali 2 vajíčka. Pečeme ještě asi 20 minut. Podáváme se salátem z čerstvé zeleniny.