Vložil: | Uuu |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 75 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Cibule plněné letními lanýži:
500 g mořské soli
| 4 ks cibule
| 4 lžíce másla
| 500 g jemné na plátky nakrájené cibule
| sůl
| 1/2 lžičky práškového cukru
| 0,2 l zeleninového fondu
| 100 g smetany
| 40 g očištěného letního lanýže
| 2 lžíce zhnědlého ořechového másla
Postup přípravy receptu Cibule plněné letními lanýži:
Dno velké pánve vysypeme mořskou solí, cibulím odřízneme dno s kořenem a posadíme je řezem do soli, dnem vzhůru. Pečeme při 180 C asi 60 minut. Potom cibuli odkrojíme dekl a částečně ji vydlabeme, vydlabaný vnitřek velmi jemně nasekáme. Na másle orestujeme kolečka cibule zasypeme cukrem a restujeme bez zbarvení asi deset minut. Zalijeme fondem a necháme vyvařit, přidáme smetanu, sůl, pepř, muškát a vše rozmixujeme. 10g lanýžů nasekáme a přidáme do cibulové kaše. Kaši redukujeme na krémovou konsistenci.
Fotky receptu Cibule plněné letními lanýži:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!