Použité suroviny receptu Fazolová polévka s čerstvým zelím:
250 g bílých fazolí
| 100 g libovější anglické slaniny
| 1 malá cibule
| 250 g bílého zelí
| 1 stroužek česneku
| špetka tymiánu
| 1 bobkový list
| 1 l vývaru
| mrkev
| 1 malý pórek
| kousek celeru
| 2 brambory
| sůl
| zelená petrželka
Postup přípravy receptu Fazolová polévka s čerstvým zelím:
Kostičky slaniny osmahneme ve větším hrnci. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a na nudličky nakrájené bílé zelí. Vše zalijeme vývarem, přidáme předem namočené nebo předvařené fazole, prolisovaný česnek, tymián a bobkový list. Asi po půl hodině přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev a celer, na malé kostky nakrájené brambory a na tenká kolečka nakrájený pórek. Polévku osolíme a vaříme ještě ai půl hodiny. Nakonec do polévky přidáme nadrobno nakrájenou petrželku.
Fotky receptu Fazolová polévka s čerstvým zelím:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!