Postup přípravy receptu Hovězí dušené na víně:
Maso opláchnout, osušit, nasolit a opepřit. V hrnci zahřát olej a hovězí na něm po všech stranách opéct. Oloupat cibuli a česnek, obojí rozkrájet na čtvrtky a opéct spolu s masem. Podlít vínem a vývarem a dusit pod poklicí zhruba 1 a 1/2 hodiny.
Mezitím očistit a omýt všechnu zeleninu a nakrájet ji podle druhu buď na kostky nebo na tenké plátky. Po 1 hodině pečení ji přidat k masu.
Oprat bazalku, snítku odložit na zdobení a zbytek jemně nasekat. Směs na knedlíky promíchat s bazalkou, zalít vodou podle návodu na obalu, prohníst a nechat 10 minut odpočinout. Potom vytvořit malé kulaté knedlíčky a vařit je ve vroucí vodě dokud nevyplavou na hladinu.
Rajčata slít, nechat na sítu okapat a nahrubo je nakrájet. Z hrnce vyjmout měkké maso a zeleninu. Do výpeku dát pokrájená rajčata a bylinky. Krátce podusit, vmíchat tvaroh a nechat ho roztavit. Mouku uhníst s tukem a za stálého míchání omáčku zahustit. Nakonec dochutit solí, pepřem a cayenským pepřem.
Hovězí maso nakrájet na plátky, obložit zeleninou a knedlíčky, polít trochou omáčky a ozdobit snítkou bazalky.