Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 08.05. 2024
Dnes má svátek všichni osvobození
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Hovězí dušené na víně

fotka Hovězí dušené na víně
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 120 min
Hodnocení: Žádné hodnocení
Počet hodnocení: 0

Použité suroviny receptu Hovězí dušené na víně:

1 kg hovězího masa na dušení (nejlépe zadní)  |  sůl  |  pepř  |  olej  | 2 stroužky česneku  | 3 středně velké cibule  | 1/4 litru bílého vína  | 3/8 litru zeleninového vývaru z kostky  | 2 červené a zelené papriky  | 2 středně velké cukety  | 1 střední lilek  | 2 svazky bazalky a petrželky  | 1 bramborové knedlíky v prášku  | 1 konzervu (850 ml) rajčat  | 1 lžičku provensálského koření  | 100 g tučného tvarohu nebo lučiny  | 1 lžíci hladké mouky  | 1 lžíci másla nebo rostlinného tuku  |  cayenský pepř

Postup přípravy receptu Hovězí dušené na víně:

Maso opláchnout, osušit, nasolit a opepřit. V hrnci zahřát olej a hovězí na něm po všech stranách opéct. Oloupat cibuli a česnek, obojí rozkrájet na čtvrtky a opéct spolu s masem. Podlít vínem a vývarem a dusit pod poklicí zhruba 1 a 1/2 hodiny.
Mezitím očistit a omýt všechnu zeleninu a nakrájet ji podle druhu buď na kostky nebo na tenké plátky. Po 1 hodině pečení ji přidat k masu.
Oprat bazalku, snítku odložit na zdobení a zbytek jemně nasekat. Směs na knedlíky promíchat s bazalkou, zalít vodou podle návodu na obalu, prohníst a nechat 10 minut odpočinout. Potom vytvořit malé kulaté knedlíčky a vařit je ve vroucí vodě dokud nevyplavou na hladinu.
Rajčata slít, nechat na sítu okapat a nahrubo je nakrájet. Z hrnce vyjmout měkké maso a zeleninu. Do výpeku dát pokrájená rajčata a bylinky. Krátce podusit, vmíchat tvaroh a nechat ho roztavit. Mouku uhníst s tukem a za stálého míchání omáčku zahustit. Nakonec dochutit solí, pepřem a cayenským pepřem.
Hovězí maso nakrájet na plátky, obložit zeleninou a knedlíčky, polít trochou omáčky a ozdobit snítkou bazalky.


Fotky receptu Hovězí dušené na víně:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Hovězí dušené na víně
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles