1 kg hovězího masa
| sůl
| 1 cibule
| 1/2 lžičky celého pepře
| 2 hřebíčky
| 1 bobkový list
| 2 mrkev
| 1 petržel
| 1/2 celeru
| 2 menší pórky
Postup přípravy receptu Hovězí maso po vídeňsku:
Omyté maso vcelku vložíme do hrnce s vroucí osolenou vodou a přidáme neoloupanou překrojenou cibuli, do níž jsme zapíchli celý pepř, hřebíčky a bobkový list. Vaříme mírným varem asi 2 hodiny. Před koncem varu přidáme očištěnou zeleninu vcelku a vaříme ještě asi 20 minut. Podle sezony můžeme ještě přidat brokolici nebo květák, kedlubnu, fazolky apod. Vývar slijeme a cibuli s kořením odstraníme. Měkké maso nakrájíme na silnější plátky, zeleninu na špalíčky. Na talířích jednotlivé porce přelijeme vývarem a podáváme s opékanými brambory a smetanovým křenem. Vývar můžeme zahustit lžící jíšky a pokrm podávat s dušenou rýží nebo s těstovinami.
Fotky receptu Hovězí maso po vídeňsku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!