Použité suroviny receptu Hovězí pečené na červeném víně:
1 kg hovězího masa
| dle chuti: sůl a pepř
| 1/4 lžičky sušené bazalky
| 1/4 lžičky sušeného tymiánu
| 30 g přepuštěného másla
| 2 lžičky červené papriky
| 1 bobkový list
| 1 zelená paprika
| 1 žlutá paprika
| 1 červená paprika
| 6 malých cibulí
| 2 stroužky česneku
| 1 konzerva rajčat
| 1 kelímek kyselé šlehačky
| 1 lžíce rajského protlaku
| 2 lžíce solamylu
| dle chuti: bazalka na ozdobu
Postup přípravy receptu Hovězí pečené na červeném víně:
Omyté maso osušíme. Posypeme solí, pepřem, bazalkou a tymiánem.
Máslo rozehřejeme v hrnci a maso na něm důkladně ze všech stran opečeme. Přidáme papriku, bobkový list, červené víno a 1/8 l vody. Vše necháme dusit pod pokličkou asi 1 3/4 hodiny.
Mezitím si opláchneme papriky a nakrájíme je na proužky. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme nadrobno. Vše přidáme do hrnce asi 20 minut před koncem vaření. A na posledních 10 minut přilijeme rajčata i se šťávou.
Hotové maso vyjmeme a uložíme na teplé místo. Smícháme rajský protlak, smetanu a solamyl dohladka. Přidáme ke směsi do hrnce a necháme přejít varem. Okořeníme solí a pepřem.
Maso servírujeme i s omáčkou na jednom talíři. Podle libosti ozdobíme bazalkou. Jako příloha se hodí brambory.
Fotky receptu Hovězí pečené na červeném víně:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!