Použité suroviny receptu Hovězí pečeně s olivami a sherry :
500 g hovězího masa
| 150 g anglické slaniny
| 1-2 cibule
| dle potřeby sherry
| 1 červená paprika
| kelímek smetana
| dle potřeby olivy
| dle potřeby hladká mouka
| dle chuti tymián
| dle chuti pepř
| dle chuti sůl
Postup přípravy receptu Hovězí pečeně s olivami a sherry :
Cibulku oloupeme a nakrájíme nadrobno. Rozehřejeme máslo a hovězí maso na něm po všech stranách opečeme. Přidáme nakrájenou cibulku a krátce podusíme. Maso osolíme, opepříme a obložíme polovinou anglické slaniny. Podlijeme trochou vody a v předehřáté troubě pečeme dvě hodiny. Olivy scedíme, necháme okapat a jemně je usekáme. Zhruba v polovině pečení přidáme k masu olivy, sherry a je-li nutno také trochu vody. Zbylou slaninu nakrájíme na kostičky a vypečeme ji na rozpálené pánvi. Slaninu vyjmeme a na zbylém tuku osmahneme nakrájenou papriku. Přisypeme posekané lístky tymiánu, podlijeme vodou a dusíme na mírném plameni deset minut. Osolíme, opepříme a posypeme praženou slaninou. Maso vyndáme a udržujeme ho teplé. Výpek přecedíme a zředíme smetanou. Necháme přejít varem a zahustíme jíškou z mouky a másla. Znovu krátce povaříme. Ochutíme solí, pepřem a zbytkem sherry. Maso nakrájíme a spolu s paprikou dáme na mísu. Omáčku podáváme zvlášť. Příloha-rýže.
Fotky receptu Hovězí pečeně s olivami a sherry :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!