Použité suroviny receptu Hovězí plátky s houbovou omáčkou a vínem:
1/2 kg hovězích plátků
| 100 g zakys. smetany
| bujón
| 30 g cibule
| 2 hrsti sušených hub
| 1 dl bílého vína
| sůl a pepř
| ole, voda
| hl. mouka
Postup přípravy receptu Hovězí plátky s houbovou omáčkou a vínem:
Houby předem namočíme asi do 2 dl studené vody. Připravíme si hovězí vývar z 1 kostky. Cibuli nakrájíme na kostičky. Hovězí plátky naklepeme, osolíme a opepříme.
Na rozpáleném oleji necháme zpěnit cibuli, přidáme plátky hovězího masa, které orestujeme z obou stran. Potom zmírníme teplotu a nádobu přikryjeme poličkou. Až maso pustí vlastní šťávu, přidáme houby i s vodou a 1dl vína. Dusíme za občasného polévání vývarem do změknutí. Maso musí být ve vývaru ponořené.
Měkké hovězí plátky vyjmeme a omáčku zahustíme zakysanou smetanou a moukou.
Fotky receptu Hovězí plátky s houbovou omáčkou a vínem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!