MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 17.05. 2024
Dnes má svátek Aneta
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Hovězí tokáň se smetanou

fotka Hovězí tokáň se smetanou
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 80 min
Hodnocení:  +++++++___
Počet hodnocení: 6

Použité suroviny receptu Hovězí tokáň se smetanou:

400 g hovězí maso zadní nebo přední  | 2 lžíce sádlo nebo olej  | 1 ks cibule  | 100 ml bílé víno  | 50 g uzená slanina  | 2 ks česnek - stroužky  | 250 ml kysaná smetana  | 2 lžíce hldká mouka  |  sůl, pepř podle chuti  |  majoránka

Postup přípravy receptu Hovězí tokáň se smetanou:

Hovězí maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky, které naklepeme a potom je nakrájíme na tenké nudličky. Na sádle zpěníme nadrobno nasekanou cibuli, přidáme nakrájené maso, okořeníme pepřem, osolíme, podlijeme vodou, vínem a dusíme za občasného promíchání.



Když je maso poloměkké, přidáme na kostičky nakrájenou rozškvařenou slaninu, prolisovaný česnek, majoránku a podle potřeby podlijeme vodou. Dusíme doměkka. Měkké maso zalijeme kysanou smetanou, v níž jsme rozmíchali mouku a chvíli ještě povaříme.



Hovězí tokáň se smetanou podáváme s noky, vařenou rýží nebo těstovinami.


Fotky receptu Hovězí tokáň se smetanou:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Hovězí tokáň se smetanou
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !