1 kuře
| 400 g žampionů
| 350 g límcovky obrovské
| 500 g vepřového bůčku
| 250 g hovězího
| mletý pepř, polévkové koření, mletá sladká paprika, gulášové koření, uzenářská sůl
Postup přípravy receptu Drůbeží salám s houbami:
Kuře vykostit, maso nakrájet na větší kousky a naložit do uzenářské soli (20-30 g na 1 kg masa) do kameninové nádoby. Houby uvařit v polévkovém koření, scedit, nechat vychladnout a smíchat s masem kořením a solí. Do jedné části směsi přimíchat jen žampiony a do druhé jen límcovku obrovskou. Všechno promíchat a naplnit do hovězích střev. Konce zavázat provázkem. Udit nad mírným ohněm asi 90 minut. Vyuzený salám ještě asi 1 hodinu sterilisovat ve vodě při 80°C.
Podává se studený i teplý.
Fotky receptu Drůbeží salám s houbami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!