Houbový guláš - nejoblíbenější receptyHoubový guláš - nejoblíbenější recepty Červená řepa - nejoblíbenější receptyČervená řepa - nejoblíbenější recepty Nakládané zelí - nejoblíbenější receptyNakládané zelí - nejoblíbenější recepty Jeřabiny - nejoblíbenější receptyJeřabiny - nejoblíbenější recepty
Chytrá Žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 20.09. 2017
Dnes má svátek Oleg
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Hrachová polévka se seitanovou tempurou

fotka Hrachová polévka se seitanovou tempurou
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 40 min
Hodnocení:  ++++-_____
Počet hodnocení: 12

Použité suroviny receptu Hrachová polévka se seitanovou tempurou:

250 g zeleného hrášku  | 10 cm mrkve nakrájené na 1 cm kostičky  | 1 menší lopuch (stejné množství jako mrkve) nakrájený na 1 cm plátky  | 1 pórek na 1 cm plátky  | 1 sáček shiitake-kombudashi  | 1 lžíce sezamového oleje  |  špetka mořské soli  | 4 1/2 polévkové misky vody  | Na tempuru:  | 350 g seitanu, vymačkaného a nakrájeného na 3 cm kostičky  | 2 lžíce shoyu  | 2 mirinu  | 2 lžíce rýžového octa  | 1 šálek mouky smíchaný s vodou do téměř tekutého těsta  |  olej na smažení (nejlépe slunečnicový za studena lisovaný)

Postup přípravy receptu Hrachová polévka se seitanovou tempurou:

Umyjte hrášek, dejte do vody a přiveďte do varu. Pravidelně míchejte. Je-li potřeba, odeberte pěnu. Vařte asi 30 min. Až je úplně měkký, rozmixujte ho s shiitake-kombudashi. Během vaření hrášku sautírujte mrkev na rozehřátém sezamovém oleji. Po 1 min. přidejte lopuch a špetku soli. Pokračujte v sautírování na mírném plameni několik minut. Nechejte zeleninu mírně povařit ve 2 cm vody a s pokličkou na pánvi. Lopuch musí být úplně měkký. To trvá asi 20 min. Přidejte zeleninu do polévky a nechejte mírně vařit. Míchejte po delší době, hrášek se tak lépe uvaří. V poslední minutě vaření přidejte pórek. Dejte seitanovou tempuru do misky a zalijte ji polévkou.

Seitanová tempura : povařte kousky seitanu v shoyu, mirinu a rýžovém octu - bez pokličky, dokud se voda nevyvaří. Pravidelně míchejte, aby se seitan ochutil rovnoměrně. Nechte vychladnout. Mezitím rozehřejte olej a udělejte těstíčko.


Fotky receptu Hrachová polévka se seitanovou tempurou:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Hrachová polévka se seitanovou tempurou
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
Poslat emailem GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.

Potřebujete stylová a pohodlná křesla do pracovny? Vyberte si kvalitní kancelářské židle Hawaj.

NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY KONTAKT  © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !