Bezová šťáva a bezový sirup - nejoblíbenější receptyBezová šťáva a bezový sirup - nejoblíbenější recepty Léto - čas jahodLéto - čas jahod Víte, kolikátého je Den otců v roce 2017?Víte, kolikátého je Den otců v roce 2017? Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá Žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 24.06. 2017
Dnes má svátek Jan
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Hrachová polévka se seitanovou tempurou

fotka Hrachová polévka se seitanovou tempurou
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 40 min
Hodnocení:  +++++_____
Počet hodnocení: 10

Použité suroviny receptu Hrachová polévka se seitanovou tempurou:

250 g zeleného hrášku  | 10 cm mrkve nakrájené na 1 cm kostičky  | 1 menší lopuch (stejné množství jako mrkve) nakrájený na 1 cm plátky  | 1 pórek na 1 cm plátky  | 1 sáček shiitake-kombudashi  | 1 lžíce sezamového oleje  |  špetka mořské soli  | 4 1/2 polévkové misky vody  | Na tempuru:  | 350 g seitanu, vymačkaného a nakrájeného na 3 cm kostičky  | 2 lžíce shoyu  | 2 mirinu  | 2 lžíce rýžového octa  | 1 šálek mouky smíchaný s vodou do téměř tekutého těsta  |  olej na smažení (nejlépe slunečnicový za studena lisovaný)

Postup přípravy receptu Hrachová polévka se seitanovou tempurou:

Umyjte hrášek, dejte do vody a přiveďte do varu. Pravidelně míchejte. Je-li potřeba, odeberte pěnu. Vařte asi 30 min. Až je úplně měkký, rozmixujte ho s shiitake-kombudashi. Během vaření hrášku sautírujte mrkev na rozehřátém sezamovém oleji. Po 1 min. přidejte lopuch a špetku soli. Pokračujte v sautírování na mírném plameni několik minut. Nechejte zeleninu mírně povařit ve 2 cm vody a s pokličkou na pánvi. Lopuch musí být úplně měkký. To trvá asi 20 min. Přidejte zeleninu do polévky a nechejte mírně vařit. Míchejte po delší době, hrášek se tak lépe uvaří. V poslední minutě vaření přidejte pórek. Dejte seitanovou tempuru do misky a zalijte ji polévkou.

Seitanová tempura : povařte kousky seitanu v shoyu, mirinu a rýžovém octu - bez pokličky, dokud se voda nevyvaří. Pravidelně míchejte, aby se seitan ochutil rovnoměrně. Nechte vychladnout. Mezitím rozehřejte olej a udělejte těstíčko.


Fotky receptu Hrachová polévka se seitanovou tempurou:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Hrachová polévka se seitanovou tempurou
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
Poslat emailem GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.

NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY KONTAKT  © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !