Postup přípravy receptu Hrnec z černého kořene s kmínem:
1. Hovězí kližku omyjeme. Cibuli oloupeme a rozčtvrtíme. Masový vývar uvedeme do varu, vložíme cibuli a maso a vaříme asi půldruhé hodiny.
2. Vinný ocet zředíme v 1 l vody. Černý kořen oloupeme pod tekoucí vodou a vložíme do octové vody. Mrkev a brambory oloupeme, omyjeme a pokrájíme na kostky. Pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka, černý kořen na hranolky. Zeleninu přidáme 20 min. před koncem varu k masu, pokrm osolíme, opepříme a okmínujeme.
3. Masa před podáváním vyjmeme a nahrubo nakrájíme. Petrželku omyjeme, osušíme a jemně posekáme. Posypeme jí hotový pokrm a okamžitě podáváme.