Použité suroviny receptu Jehněčí kotlety s jemnou omáčkou s tymiánem:
6 jehněčích kotlet
| 100 g tvarohu tučného
| 2 lžíce oleje
| 3 lžičky mléka
| 3 str. česneku
| 200 ml vývaru
| sůl, pepř, tymián
Postup přípravy receptu Jehněčí kotlety s jemnou omáčkou s tymiánem:
Česnek rozmačkáme. Tvaroh s mlékem a tymiánem řádně prošleháme. Maso naklepeme a podle chuti osolíme a opepříme.
Na rozpáleném oleji řádně opečeme jehněčí kotletky doměkka. Hotové jehněčí přendáme na mísu a odložíme do tepla.
Ve výpeku osmahneme rozdrcený česnek, který podlijeme vývarem a chvilku povaříme. Za stálého míchání přidáváme připravený tvaroh s kořením. Jakmile omáčka vzkypí, odstavíme ji z tepla.
Jehněčí kotletky podáváme na předehřátých talířích a přeléváme omáčkou.
Fotky receptu Jehněčí kotlety s jemnou omáčkou s tymiánem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!