Použité suroviny receptu Jehněčí steaky s kukuřicí :
4 kukuřice (mladé klasy)
| 1 červené zelí
| sůl
| bílý pepř
| 0,8 kg jehněčího masa
| slanina
| olej
| česnek podle chuti
| 8 plátků ananasu
| 1 chilli paprička
Postup přípravy receptu Jehněčí steaky s kukuřicí :
Očistíme a opereme kukuřici a zelí. Kukuřici povaříme asi 25 minut v osolené vodě. Nakrájené zelí povaříme cca 15 minut také v osolené vodě. Kukuřici pak nakrájíme na dvoucentimetrové kousky. Mezitím opereme a osušíme maso, které nařežeme na plátky silné 3 cm. Plátky jemně naklepeme plochou stranou nože, osolíme je a opepříme. Potom každý ovineme slaninou.
Na pánvi rozehřejeme olej a steaky v něm opékáme ze všech stran asi 8 minut. Hotové vyjmeme a uložíme na teplé místo.
Ananas rozkrájíme na kousky. Papričku podélně rozkrojíme, odstraníme jadérka, opláchneme a nakrájíme na kostičky. Ve výpeku na pánvi pak krátce podusíme. Přidáme kukuřici, zelí a ananas a vše dusíme 5 minut. Nakonec přidáme jehněčí steaky, zakryjeme vše pokličkou a při mírné teplotě dusíme 10 minut.
Fotky receptu Jehněčí steaky s kukuřicí :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!