Postup přípravy receptu Krůtí pečeně s olivovou nádivkou:
Nádivka: Olivy necháme okapat a pak je společně s česnekem najemno nastrouháme, rozmarýn nasekáme. Jemně nakrájenou naťovou cibulku smícháme s olivami, rozmarýnem a vejcem a dochutíme pepřem.
Pečeně: Krůtí prsa podélně čtyřikrát nakrojíme do hloubky zhruba 3cm a zářezy naplníme olivovou nádivkou. Cibule a mrkev oloupeme a nakrájíme na větší kousky.
Zeleninu rozdělíme na maso a všechno pečeme v horké troubě předehřáté na 200 stupňů přibližně 1 hodinu.
Po 25-30 minutách pečení podlijeme maso horkým vývarem z MAGGI Zlatého slepičího bujónu. Během pečení maso potíráme vzniklou šťávou, kterou můžeme dochutit MAGGI Harmonií chuti.
Zálivka: smícháme ocet balsamico, nakrájenou cibuli s česnekem, olej, trochu soli a pepře
Špízy: Trochu oleje rozehřejeme na pánvi, na které orestujeme žampiony a kousky papriky. Dochutíme solí, pepřem a společně s rajčaty vmícháme do nálevu.
Cuketu očistíme a spolu s marinovanou zeleninou (žampiony, paprika) napícháme přibližně 24 špízů. Na velkou mísu upravíme pečeni a několik zeleninových špízů. Zbylé špízy urovnáme na hlubší podnos, přelijeme marinádou a vypečenou šťávou.
Smetanovo-sýrová omáčka: Ovčí sýr rozdrobíme a vyšleháme s kysanou smetanou. Přidáme tymián, zbylou cibuli s česnekem a 2 lžícemi olivového oleje. Omáčku dochutíme pepřem a přelijeme do misky.
Podle chuti můžeme pokapat zbylým olivovým olejem. Smetanovo-sýrovou omáčku podáváme zvlášť.