Postup přípravy receptu Kapusto-bramborová pochoutka:
Předehřát troubu na 190 °C. Trochu vymazat máslem 1,2 litrovou formu, šarlotku, nebo suflé formu, nebo dortovou formu. Vyložit dno kruhem pečícího papíru a opět vymazat. Přivéct velký hrnec osolené vody do varu, odloupnout 5-6 velkých listů z kapusty a vhodit je do vody. Vařit listy asi 2 min., až jsou brčálově zelené. Ihned je ponořit do studené vody. Nakrájet zbytek kapusty. Rozehřát máslo na velké pánvi a osmažit cibuli po 2-3 min. Přidat kapustu a přikryté dusit na středním ohni po 10-15 min., až je měkká a světle žlutá. Často zamíchat. Uvařit brambory ve slané vodě do měkka. Propasírovat je a našlehat je s vejcem a trochou mléka, až vznikne krémová kaše. Zamíchat dovnitř kapustu, česnek, majoránku, sůl a pepř. (Chcete-li, zamíchat dovnitř maso dle Vaší volby) Osušit velké listy kapusty a vykrojit tlustou část žebra. Pomocí listů vyložit formu tak, aby listy převysovaly její okraj. Uschovat jeden list na pokrytí vrchu. Vložit bramborvo-kapustovou směs do formy, uhladit povrch, přehnout listy kapusty a nahoru položit zbývající list. Přikrýt kusem pečícího papíru a potom alobalem. Těsně uzavřít. Vložit na plech s vysokým okrajem, nebo do zapékací misky a nalít do ní dostatečné množství vařící vody, aby sahala do poloviny formy. Péct po 40 min.
Vyjmout z trouby, sejmout alobal s papírem, položit nahoru servírovací talíř a pevně ho přitisknout k formě. Nad dřezem vše obrátit. Sejmout formu a odloupnout papír.