Postup přípravy receptu Krůtí stehno v hliněném pekáči:
Krůtí maso dobře omyjeme, osušíme a potřeme solí, pepřem a citronovou kůrou. Hliněný pekáč vložíme na přibližně 15 minut do studené vody.
Květák očistíme a opláchneme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na špalíky. Brambory také oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Dvě třetiny zeleniny rozložíme na dno hliněného pekáče a okořeníme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Na zeleninu dáme kůží navrch krůtí maso a kolem něho rozložíme zbytek zeleniny. Přilijeme kuřecí vývar a pekáč dobře zakryjeme poklicí.
Ve studené troubě dáme pekáč na nejspodnější příčku. Teprve potom troubu zapneme a pečeme všechno dohromady přibližně 2 hodiny (při teplotě 225 °C). Během té doby zeleninu jednou až dvakrát promícháme. Posledních deset minut dopékáme maso bez poklice, aby získalo křupavou kůrčičku.