Bezová šťáva a bezový sirup - nejoblíbenější receptyBezová šťáva a bezový sirup - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Rybízová marmeláda - nejoblíbenější receptyRybízová marmeláda - nejoblíbenější recepty Bílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chutiBílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chuti
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 24.06. 2018
Dnes má svátek Jan
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Mořský jazyk s petrželovou omáčkou

fotka Mořský jazyk s petrželovou omáčkou
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení:  +++++-____
Počet hodnocení: 10

Použité suroviny receptu Mořský jazyk s petrželovou omáčkou:

1 velký mořský jazyk nakrájený na plátky  | 500 g srdcovek jedlých  | 25 g smetany ke šlehání  | 1 svazeček petržele  | 75 g másla  | 1 šalotka  | 1 stroužek česneku  | 1 větvička tymiánu  | 1/2 bobkového listu  | 10 cl bílého vína  | dle chuti: pepř a sůl

Postup přípravy receptu Mořský jazyk s petrželovou omáčkou:

Oloupanou šalotku a česnek nadrobno nasekáme. Omyjeme srdcovky, na větší pánvi rozpustíme 25 gramů másla, vložíme srdcovy, a ě minuty je necháme pod pokličkou na prudkém ohni, aby se otevřely. Přidáme česnek, šalotku, tymián, bobkový list a bílé víno. Srdcovky zbavíme skořápek. Opláchneme je pod studenou vodou a necháme vykapat na cedníku. Šťávu ze srdcovek slijeme, necháme 15 minut ustát, a potom pomalu procedíme přes tenkou látku. Omyjeme a osušíme svazeček petrželky a 3 minuty ji blanšírujeme v osolené vroucí vodě. Okamžitě ji pak ponoříme do ledové vody, aby nám zůstala zelená. Osolenou a opepřenou smetanu vaříme 2 minuty. Petžel, smetanu, trochu vývaru ze srdcovek a 40 gramů másla rozmixujeme a uchováme jako omáčku v horké vodní lázni. Ve zbývajícím másle osmahneme na pánvi plátky mořského jazyka, osušíme je na savém papíru a rozložíme na talíř. Zalijeme omáčkou, ozdobíme srdcovkami a snítkami petržele. Podáváme teplé.



Fotky receptu Mořský jazyk s petrželovou omáčkou:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Mořský jazyk s petrželovou omáčkou
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !