Houbový guláš - nejoblíbenější receptyHoubový guláš - nejoblíbenější recepty Červená řepa - nejoblíbenější receptyČervená řepa - nejoblíbenější recepty Nakládané zelí - nejoblíbenější receptyNakládané zelí - nejoblíbenější recepty Jeřabiny - nejoblíbenější receptyJeřabiny - nejoblíbenější recepty
Chytrá Žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 23.09. 2017
Dnes má svátek Berta
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Mořský jazyk s petrželovou omáčkou

fotka Mořský jazyk s petrželovou omáčkou
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení:  ++++++-___
Počet hodnocení: 8

Použité suroviny receptu Mořský jazyk s petrželovou omáčkou:

1 velký mořský jazyk nakrájený na plátky  | 500 g srdcovek jedlých  | 25 g smetany ke šlehání  | 1 svazeček petržele  | 75 g másla  | 1 šalotka  | 1 stroužek česneku  | 1 větvička tymiánu  | 1/2 bobkového listu  | 10 cl bílého vína  | dle chuti: pepř a sůl

Postup přípravy receptu Mořský jazyk s petrželovou omáčkou:

Oloupanou šalotku a česnek nadrobno nasekáme. Omyjeme srdcovky, na větší pánvi rozpustíme 25 gramů másla, vložíme srdcovy, a ě minuty je necháme pod pokličkou na prudkém ohni, aby se otevřely. Přidáme česnek, šalotku, tymián, bobkový list a bílé víno. Srdcovky zbavíme skořápek. Opláchneme je pod studenou vodou a necháme vykapat na cedníku. Šťávu ze srdcovek slijeme, necháme 15 minut ustát, a potom pomalu procedíme přes tenkou látku. Omyjeme a osušíme svazeček petrželky a 3 minuty ji blanšírujeme v osolené vroucí vodě. Okamžitě ji pak ponoříme do ledové vody, aby nám zůstala zelená. Osolenou a opepřenou smetanu vaříme 2 minuty. Petžel, smetanu, trochu vývaru ze srdcovek a 40 gramů másla rozmixujeme a uchováme jako omáčku v horké vodní lázni. Ve zbývajícím másle osmahneme na pánvi plátky mořského jazyka, osušíme je na savém papíru a rozložíme na talíř. Zalijeme omáčkou, ozdobíme srdcovkami a snítkami petržele. Podáváme teplé.



Fotky receptu Mořský jazyk s petrželovou omáčkou:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Mořský jazyk s petrželovou omáčkou
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
Poslat emailem GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.

Potřebujete stylová a pohodlná křesla do pracovny? Vyberte si kvalitní kancelářské židle Hawaj.

NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY KONTAKT  © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !