Postup přípravy receptu Pečená pražma v aromatické krustě:
Nasekejte bylinky a smíchejte je s 90 g soli. Směs rozmixujte s kůrou z celého citronu, 6 kuličkami jalovce a 1/2 stroužku česneku na zelený "písek". Ten zpracujte se zbylou solí a bílky tak, aby vzniklá směs při stisknutí v dlani držela tvar. Vykuchané ryby opláchněte, neodstraňujte šupiny. Do břicha dejte vždy po lístku petrželky a bazalky, dále malé množství majoránky, kousek citronové kůry a špetku aromatické soli.
Pekáč vyložte pečicím papírem a na dně vytvořte dvě lůžka ze zelené směsi ve tvaru ryb na tloušťku prstu. Pražmy potřete olejem a položte je na lůžka. Pokryjte zbývající směsí, hlavu nechte volnou. Snažte se směs vymodelovat do tvaru ryby včetně ocasní ploutve. Upěchujte a povrch ozdobte motivem rybí kosti.
Pražmy vložte na cca 25 minut do trouby předehřáté na 180 °C. Podávejte ozdobené bylinkami. V okamžiku servírování uvolněte krustu, která by se měla dokonale odloupnout.