500 g mražených chobotniček
| 1 kg menších brambor
| 3 ks menší cibule
| 1 dcl rostlinného oleje
| 1 ks limetka nebo menší citron
| olivový olej
| sůl
| pepř
Postup přípravy receptu Pečené chobotničky:
Chobotničky necháme zvolna rozmrazit, dobře opláchneme a na 5 minut vložíme do vroucí vody (nesmí být osolená). Oškrábeme si menší brambory a nakrájíme na měsíčky a vložíme na dno pekáčku. Oloupeme si cibuli, nakrájíme též na měsíčky a proložíme mezi brambory. Brambory a cibuli v pekáčku zalejeme rostliným olejem, osolíme a opepříme. Na pokrájené brambory a cibuli poklademe krátce povařené chobotničky a pečeme při teplotě 220 °C cca 30 minut. Pak chobotničky otočíme a pečeme ještě 20 minut.
Každou porci na talři pokapeme limetkou nebo citronem a olivovým olejem.
Fotky receptu Pečené chobotničky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!