Použité suroviny receptu Pečené vepřové koleno se zeleninou:
2 vykostěná vepřová kolena
| dle chuti: sůl a pepř
| 8 hřebíčků
| 4 lžíce oleje
| 200 g mrkve
| 200 g cibule
| 150 g celeru
| 250 g pórku
| 500 ml horkého masového vývaru
| 1 lžíce solamylu
Postup přípravy receptu Pečené vepřové koleno se zeleninou:
Kolena omyjeme, osušíme a kůži mřížkovitě nařízneme. Do kůže vetřeme sůl a pepř a vetkneme vždy po 4 hřebíčcích.
Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Kolena opečeme ze všech stran v pekáči na rozehřátém oleji. Poté pekáč zasuneme na spodní lištu do trouby a pečeme zhruba 90 minut.
Očištěnou zeleninu nakrájíme na hranolky a po 30 minutách přidáme k masu. Kolena opakovaně přeléváme horkým vývarem. Vyjmeme z pekáče a maso se zeleninou uchováme horké. Šťávu zahustíme solamylem, osolíme a opepříme. Omáčku podáváme odděleně.
Fotky receptu Pečené vepřové koleno se zeleninou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!