kapr-asi 1 kg řízků
| 1 kg kysaného zelí
| 1 ks velká cibule
| polohrubá mouka
| 1 lžíce sladké papriky
| 3 dcl smetany
| sůl
| olej na smažení
Postup přípravy receptu Ružomberský nevolník:
Porce kapra osolíme a obalíme v mouce promíchané s trochou papriky. Zprudka osmažíme na oleji. Osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme zelí a trochu sladké papriky, podlijeme vodou a dusíme. Zelí dochutíme podle svého vkusu. Ohnivzdornou mísu vytřeme olejem, dospod dáme polovinu zelí, poklademe porcemi kapra a dáme zbytek zelí. Vše zalijeme smetanou a dáme zapéct do horké trouby.
Fotky receptu Ružomberský nevolník:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!