Použité suroviny receptu Rybíz jinak - aneb rumu není nikdy dost :
2 kg červeného rybízu
| 1,5 kg cukru
| 1 vanilkový cukr
| celá skořice
| 5 hřebíčků
| 2 kolečka citronu i s kůrou
| 3 hvězdičky badyánu
| 2 dcl rumu
Postup přípravy receptu Rybíz jinak - aneb rumu není nikdy dost :
Rybíz dáme do pekáče, přidáme koření, zasypeme cukrem a zapečeme v troubě. Když cukr na povrchu zhnědne, opatrně zamícháme, přidáme rum, opět zamícháme a necháme asi 2 minuty probublat. Pak vyndáme koření a plníme horké do sklenic (jako marmeládu). Otočíme asi na 10 minut víčkem dolů a necháme vychladnout.
Fotky receptu Rybíz jinak - aneb rumu není nikdy dost :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!