dle chuti a potřeby mleté maso h. a v.
| dle chuti a potřeby maso mleté ze zvěřiny
| voda
| 250 g bůček uzený
| dle chuti tymián
| dle chuti jalovec
| dle chuti bobkový list
| dle chuti nové koření celé
| dle chuti pepř celý
| 2 vejce
| strouhanka
| dle potřeby mouka hrubá
| 1 cibule
| sůl
| olej
Postup přípravy receptu Sekaná divoká:
Den předem smícháme mletá masa se stejným váhovým dílem vody,
osolíme a necháme v lednici odpočinout. Večer vmísíme hrubou
mouku,rozdrcené divoké koření, cibuli, vejce a strouhanku. Vše
dobře promísíme a dáme opět do lednice. Za mokra tvarujeme na
plechu šišky sekané do kterých zapichujeme na podélné kousky
nakrájený uzený bůček jako do ježka. Šišky i plech lehce polijeme
olejem a na plech ještě přiložíme bobkový list a nové koření.
Pečeme jako klasickou sekanou. Na karbanátky je nutné udělat
řidší konzistenci hmoty
Fotky receptu Sekaná divoká:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!