Hrajte s námi SUDOKU online ! | Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 | 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout | Pampeliškový med - nejoblíbenější recepty |
12. 12. 2010 Škola vaření
Kvalita rybího masa ovlivňuje chuť připravovaných pokrmů i naše zdraví. Jakost ryb a rybího masa je možno posuzovat z několika hledisek. Mnohé jakostní aspekty lze vyjádřit objektivně a některé …více»
|
15. 11. 2010 Škola vaření
Dáváte si občas k snídani džem s pečivem, nebo si ho přidáváte do bílého jogurtu? Popřípadě když máte více času na přípravu vašeho prvního jídla, připravíte lívanečky s džemem? Nebo jste už někdy …více»
|
6. 11. 2010 Škola vaření
Na úvod svého článku vám, milé chytré ženy, doporučím kuchařky, v nichž nacházím inspiraci. První z nich je Kuchařka nejlepší recepty od nakladatelství Dona, která zahrnuje klasické i moderní recepty. …více»
|
4. 11. 2010 Škola vaření
Ačkoliv první experimenty s genetickou modifikací začaly již před pětadvaceti lety, její větší uplatnění a množství geneticky modifikovaných produktů (zkráceně označovaných „GM-produkty“) se začaly …více»
|
31. 10. 2010 Škola vaření
Na této otázce se zatím nedohodli ani vědci. Rovněž veřejnost je rozdělena na dva nesmiřitelné tábory. Hlavní otázkou zůstává jak mnoho o GM potravinách vlastně víme? Odpůrci GMO v nich vidí uměle …více»
|
29. 10. 2010 Škola vaření
Genetika (= biologická věda hledající zákony dědičnosti, proměnlivosti organismů a postupy jejich řízení) patří mezi vědy poměrně mladé. Ještě mladší jsou první pokusy o využití získaných poznatků …více»
|
26. 10. 2010 Škola vaření
Z řady hledisek určitě. V první řadě je ekologické hospodářství šetrnější k životnímu prostředí. Pro biopotraviny hovoří minimální obsah reziduálních chemických látek, a to jak kontaminujících, tak …více»
|
25. 10. 2010 Škola vaření
Čaj je nápoj, který má stejně povzbudivé účinky jako káva, působí však pomaleji a mírněji. Způsobuje to alkaloid tein, který se v čaji nachází. Pravlastí čaje je oblast Barmy, odkud se rozšířil do …více»
|
21. 10. 2010 Škola vaření
Zimní večery bývají dlouhé, nevlídné a pochmurné. Také se Vám stýská po sluncem zalitých plážích a šumění moře? Proč si tedy nezpříjemnit mrazivé počasí něčím, co nás alespoň v myšlenkách vrátí zpět …více»
|
20. 10. 2010 Škola vaření
Vezmeme kvalitní chléb nebo celozrnné pečivo, které doplníme pomazánkou. Jejím základem je tvaroh a kousek másla nebo bílého jogurtu (pro dobrou roztíratelnost). Vzniklou směs osolíme a podle chuti …více»
|