Bramboráky - nejoblíbenější receptyBramboráky - nejoblíbenější recepty Nakládané zelí - nejoblíbenější receptyNakládané zelí - nejoblíbenější recepty Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty Jak vyrobit budku z prkna?Jak vyrobit budku z prkna?
Chytrá žena na Facebooku
Výherní anketa
Recepty
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 22.10. 2018
Dnes má svátek Sabina
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Snadné kuřecí satay s burákovou omáčkou

fotka Snadné kuřecí satay s burákovou omáčkou
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 150 min
Hodnocení:  ++++++++++
Počet hodnocení: 2

Použité suroviny receptu Snadné kuřecí satay s burákovou omáčkou:

1 menší cibule  | 2 - 3 stroužky česneku  | 1 lžíce rybí omáčky  | 1 lžíce třtinového cukru  | 0,5 - 1 dl vody  | omáčka:  | 1 lžíce burákového oleje  | 200 g burákového másla  | 250 ml kokosového mléka  | 2 lžíce rybí omáčky  | 2 - 3 lžíce sweet chilli omáčky  | 1 lžička sušené mleté citrónové trávy

Postup přípravy receptu Snadné kuřecí satay s burákovou omáčkou:

Maso nakrájíme na menší kousky, které se dají napichovat na špíz. Ingredience na marinádu rozmixujeme (cibuli překrájenou cca na čtvrtky, samozřejmě dle zkušeností s vaším mixérem). Mixujeme o něco déle, aby se rozpustil i cukr. Nakrájené maso do vzniklé marinády zamícháme, aby se v ní rovnoměrně obalilo a necháme v ledničce hodinu nebo dvě marinovat. Poté napícháme kousky masa na špízy, které grilujeme, jak jsme zvyklí (v nouzi i v troubě pod el. grilem). Grilujeme-li na přírodním ohni, doporučuji nedávat maso příliš nízko na oheň, protože zbytky marinády na něm snadno zčernají. Na omáčku zahřejeme (ale ne zcela rozpálíme) na pánvi arašídový olej, přidáme celé burákové máslo a celé kokosové mléko, sweet chilli a (pokud máme nesolené burákové máslo) i rybí omáčku - rybí omáčka je vlastně sůl, proto v případě slaného másla nejdříve smícháme vše ostatní a pak ochutnáme, jak je omáčka slaná. Pomalu zahříváme a mícháme, dokud se nespojí ingredience v hladkou omáčku, pak odstavíme.
Omáčka nesmí přijít k varu, jinak se tuk oddělí a už se nespojí - ale chuti to není vůbec na závadu, snad jen vzhledu. Hotové špízy podáváme přelité omáčkou, nebo omáčku podáváme zvlášť na namáčení. Jedná se o předkrm, takže příloha se nepodává, ale u nás se používá i jako hlavní jídlo a papáme ho s rýží.


Fotky receptu Snadné kuřecí satay s burákovou omáčkou:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Snadné kuřecí satay s burákovou omáčkou
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Hromada zlaťáků