Použité suroviny receptu Telecí maso dušené s jablky:
600 g telecí kýty
| 2 velká jablka
| olej
| kousek másla
| 50 g hladké mouky
| 1 lžička mleté sladké papriky
| 2 hřebíčky
| kousek celé skořice
| 1 lžička cukru
| sůl
| 100 g tvrdého sýra
Postup přípravy receptu Telecí maso dušené s jablky:
Z kýty nakrájíme čtyři plátky, které lehce naklepeme a posolíme z obou stran. Obalíme je ve směsi hladké mouky a mleté sladké papriky a zprudka opečeme z obou stran na rozpáleném oleji. Podlijeme trochou vody a dusíme pod pokličkou. Když je maso měkké, na druhé pánvi na malém kousku másla opečeme jablka nakrájená na tenké měsíčky, podlijeme malým množstvím vody, přidáme skořici, hřebíčky a cukr a krátce podusíme. Na talíři plátky masa obložíme měsíčky jablek, maso přelijeme šťávou zbavenou koření a posypeme strouhaným sýrem. Podáváme s rýží.
Fotky receptu Telecí maso dušené s jablky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!