4 ks telecích řízků
| 1 stroužek česneku
| dle chuti sůl
| dle chuti pepř
| 4 plátky parmské šunky
| 8 lístků šalvěje
| 50 g másla
| 2 lžíce olivového oleje
| 250 ml hovězího vývaru
| 80 ml bílého vína
Postup přípravy receptu Telecí závitky:
Řízky po obou stranách naklepejte a opatrně rozklepejte na tenké plátky. Potřete je stroužkem česneku, utřeným se solí a posypejte pepřem. Na každý plátek masa položte jeden plátek šunky a dva lístky šalvěje. Řízky srolujte do závitků, sepněte párátkem a lehce osolte. Na větší pánvi rozehřejte máslo s olejem a závitky ze všech stran opečte. Potom je zalijte hovězím vývarem, zakryjte pokličkou a duste na mírném ohni doměkka, asi 15-20 minut. Měkké závitky vyndejte na talíř. Šťávu z masa nechte přejít varem a přilijte víno. Závitky vložte zpět do omáčky a nechte je už jen krátce prohřát. Hotové závitky podávejte např. s opečenými brambory.
Fotky receptu Telecí závitky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!